Tällaisia tein, kun teki mieli suolaista. Meillä oli jääkapissa valmiina Gavrielidesin maahantuoma Olympuksen valmistama "Cheese mix with Feta" laatikko. Kyseessä on siis fetasta valmistettu tahnamainen levite, jossa on lisäksi mm sinappia, etikkaa, oreganoa, herajuustoa ja fetaa.
Taikina:
250g vehnäjauhoja
½ dl öljyä
1 dl vettä
0.5 tl suolaa
Aineet laitetaan kuoppaan vehnäjauhojen keskelle ja muotoillaan tasaiseksi taikinaksi. os tämän taikinan venyttää ja käsittelee aivan ohueksi, se voisi olla verrattavissa jopa filotaikinaan. No, itse tein kuitenkin paksumpia taikinakerroksia kuin filo. Ohueksi kaulimista helpottaa ainakin taikinanpalan öljyäminen välillä kevyesti.
Täytteeseen laitoin tuota juustoseosta, kananmunan sekä reilusti tuoretta korianteria. Voitelin nyytit kevyesti ja paistoin kypsiksi 225 asteessa.
Kommentit