1268047799_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1268047564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku on 9 munan kakku, paistettu 26,5 cm vuokassa. Täytteenä on vadelmamoussea ja valkosuklaamoussea. Kostukkeena vaniljamaito, reunat kermaa, päällinen kaulinta-ja sokerimassan sekoitusta.

VADELMAMOUSSE:

6 liivatelehteä
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400g vadelmaa

* Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma, (sulata ja) survo vadelmat soseeksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja marjat keskenään, kaada joukkoon vadelmat ja lisää ojeen mukaan veteen liotetut liivatteet nauhana joukkoon. Viimeisenä nostellaan mukaan kermavaahto.

VALKOSUKLAAMOUSSE:

2  kananmunaa
½ dl sokeria
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
1,5 - 2 levyä Pandan valkosuklaata (n. 200-250g)
4 liivatelehteä

* Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota keskenään kananmunat ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata paloiteltu suklaa (mikrossa paloiteltuna 30 sek. kerrallaan, välillä sekoittaen). Yhdistä muna-sokerivaahto ja kermaahto, lisää sulatettu valkosuklaa. Kaada viimesenä joukkoon veteen liotetut liivatteet nauhana.

1268046863_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ylin ja alin kerros ovat vadelmamoussea, keskimmäinen kerros on valkosuklaata. Kakku on kasattu kakkupahvin päälle säädettävää reunavuokaa apuna käyttäen.

Jos ei sellaista ole, kakku kannattaa koota paistovuokaansa nurin päin. Vuoraa eka vuoka kelmulla kauttaaltaan. Laita kakun yläosa vuokan pohjalle, kostuta, sitten täyte ja seuraava kerros samoin. Anna hyytyä ja asettua jääkaapissa esim yön yli ennen koristelua.