1263498630_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1263498689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä myös perusmallin pullataikinan ohje.

PULLATAIKINA

5 dl vettä

2 pss kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

2 dl sokeria

1 kananmuna

n. 13-16 dl vehnäjauhoja

150 g pehmeää leivontamargariinia


* Sekoita käsivispilällä lämpimän veden joukoon aluksi sokeri ja suola sekä noin 1,5 dl jauhoja sekä kuivahiivat. Lisää jauhoja edelleen vispaten, kunnes taikina muistuttaa puuroa. Lisää kananmuna. Jatka jauhojen lisäämistä ja taikinan alustamista käsin.

* Lisää jauhoja loppuvaiheessa varovasti - taikina saa pysyä pehmoisena. Lisää pehmeä margariini ja vaivaa se taikinan joukkoon. Pese käsi ja lisää jauhoja taikinaan, kunnes puhtaalla kädellä tunnet, että taikina on edelleen pehmeää ja kimmoisaa mutta ei tartu enää helposti painettaessa kämmeneen.

* Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi. (Itse harrastan tosin taikinan lyttäämistä kesken nostatuksen muutamalla nyrkiniskulla nostatuksen alkuvaiheessa ja jatkan sitten taikinan nostattamista loppuun. Älkää kysykö, miksi - se tapa on vain jostan jäänyt mieleen...)

* Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa kunnolla muutama minuutti. Jaa kahteen osaan.

* Kauli levyksi ja levitä levylle haluamasi täyte. Rullaa ja leikkaa viipaleiksi / korvapuustikolmioiksi. Anna kohota, voitele munalla ja paista 225 asteessa, kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

 

VANILJATÄYTE:

1 dl Wiener-vaniljajauhetta (PriimaMausteet)

2 dl vettä

 

KORVAPUUSTEISSA

pehmeää margariinia

sokeria

kanelia