1263470070_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tekipä kovasti mieli moussakaa. Ja kannatti taas tehdä!

Aineksína tällä kertaa: 800g jauhelihaa, 2 keskikokoista munakoisoa, 1 reilu sipuli, 3 valkosipulinkynttä, tl kanelia, 2 isoa tomaattia, tuoretta persiljaa, kuivattuja yrttejä / margariinia, n 3 rkl vehnäjauhoja suurustukseen, n 5-6 dl maitoa, suolaa, pippuria, 3 munaa, juustoraastetta.

* pese ja viipaloi munakoisot, laita kylmään suolaveteen maustumaan n 15 minuutiksi.

* Paista jauheliha aivan kuivaksi, kalttaa samalla tomaatit kiehuvassa vedessä. Pilko sipuli, kuutioi kaltatut tomaatit, pilko valkosipulit ja laita ruskistetun lihan joukkoon. Lisää vettä pari desiä ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia. Pilko persilja ja lisää joukkoon. Lisää noin 2 dl juustoraastetta ja siirrä pois hellalta. Jos näyttää liemi ohuelta, lisää seokseen n rkl korppujauhoja.

* Ruskista munakoisoviipaleet pannulla kevyesti molemmin puolin.

* Valmista bechamel-kastike: sulata rasva, lisää jauhot, lisää maito ja mausta. Anna kiehua hiljalleen n 5 minuuttia. Siirrä pois hellalta.

* Lisää 1 muna jauhelihaseokseen ja 2 munaa valkokastikkeeseen. Sekoita hyvin lisäämisvaiheissa.

* Vuokan pohjalle ½ munakoisoista, päälle kaikki jauhelihat, sitten loput munakoisot ja kaiken päälle vaalea kastike. Ripottele päälle vielä noin dl juustoraastetta.

* Paista n 200 asteessa, kunnes näyttää hyvältä.

1263470144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e