1262169478_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän laatikon maukkuuden salaisuus piilee bataattien kypsentämisessä uunissa sekä rapsakka pecanpähkinäinen kuorrutus.

Bataatit (4 isohkoa) pistellään ja paistetaan kokonaisina uunissa folion päällä 200 asteessa 1-1,5 tuntia. Halkaise kypsät bataatit vielä lämpiminä ja kaavi sisus kulhoon. Lisää joukkoon maun mukaan sulaa margariinia n 75 grammaa. Soseuta painelemalla survimella ja lisää mausteeksi suolaa, vaniljauutetta maun mukaan n 1 tl, sitruunamehua loraus sekä mustapippuria. Lisää lopuksi 4 keltuaista sekä 3-4dl ruokakermaa.

Valmista kuorrutus sekoittamalla keskenään rouhittuja pecanpähkinöitä 2,5dl, 1,25 dl jauhoja ja saman verran ruokokidesokeria ja 75g sulaa margariinia. Laita vuokaan bataattisoseen päälle.

Paista 180 asteessa 40-45 minuuttia.