1255614093_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Syyslomaa vietellään ja oltiin päivä ulkoilemassa maastossa. Laavulla pysähdyttiin paistamaan makkaraa ja jälkiruuaksi tikkupullaa.

Tee taikina valmiiksi jo kotona, kuljeta se vaikka MiniGrip-pussissa. Jauhoja voi olla mukana pieni määrä, jos tarvitsee käsiin laittaa. Tämä taikina on kyllä koostumukseltaan periaatteessa sellainen, että ei pitäisi mihinkään tarttua - jollei ole jäänyt liian löysäksi.

7 dl jauhoja

100g margariinia

1 dl sokeria

1 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

reilu 2 dl vettä

* laita kulhoon jauhot ja lisää pehmeä rasva. Murustele ne käsin sekaisin. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Lopuksi joukkoon vesi. Siirrä taikina odottamaan paistoa.

* taikinan voit tehdä suoraan myös siinä pussissa puristelemalla pussia ulkopuolelta.

* Kun paistat pullia, ota taikinasta noin golf-pallon kokoinen pala ja pyöritä se etusormen paksuiseksi reilu 20cm pitkäksi pötköksi. Laita toinen pää tikun päähän (pullan pohja menee umpeen) ja kieputa loput väljästi spiraalille tikun ympärille.

Älä laita heti pullia kuuman hiilloksen päälle, vaan anna taikinan "käynnistyä" ensin miedommassa lämmössä nuotion reunalla. Pulla on sisältäkin kypsä, kun pullaa kevyesti kiertämällä se irtoaa hyvin tikusta.

* Tikun jättämään koloon voit valuttaa hilloa ja luxus-malliin myös vaikka kermavaahtoa :)