1243694496_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2114278.jpg

 

1254133040_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kakkuohje, jolla osallistun myös Kakkukimaran suklaakakku-kilpailuun.

POHJA:

n. 200g esimerkiksi Kaura-keksiä tai paketillinen Ruis-Digestiveä tms

n. 75-80g margariinia sulatettuna

TÄYTE (perusmäärä yhteen kerrokseen):

300g suklaata (x3)

4,5dl kermaa (x3)

4 liivatelehteä  (x3)

Näitä kerroksia siis tulee kolme: yksi tummasta suklaasta, yksi maitosuklaasta ja yksi valkosuklaasta.

** Valmista pohja: Sulata margariini. Laita keksit esim pakastepussiin ja rullaa vaikka kaulimella päältä, kunnes keksi on hienoa murua. Tyyli on vapaa ;)  Sekoita keksimurut lusikalla margariinin joukkoon. Pinnota esimerkiksi kelmulla reunavuoka tai irtopohjavuokan reunus ja painele muruseos keskelle. Voit laittaa kakun suoraan tarjoilulautaselle tai paksumman kakkupahvin päälle, niin vältyt turhalta kakun siirtelyltä. Kuvassa näkyvä kakkupahvi ei kostu eikä vety vaan pysyy siistinä.

** Ryhdy täytteen valmistukseen. Tässä perusohje:

- laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen

- sulata suklaa (300g) palasina mikrossa ½ minuuttia kerrallaan, sekoita lusikalla aina välissä.

- liota liivate kiehuvaan nestetilkkaan ohjeen mukaisesti ja sekoita se nesteseos sulatetun suklaan joukkoon.

- vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kaada joukkoon hiukan jähmettynyt suklaa-liivateseos. Sekoita tasaiseksi ja kumoa keksipohjan päälle. Laita vuoka välillä kylmään ja valmista samoin toinen ja kolmaskin täytekerros. Anna kakun asettua mielellään yön yli jääkaapissa ennen reunan irrottamista.

- Jos haluat, voit koristella pintaa esimerkiksi sokericreme-ruusuilla (yläkuva) tai vaikkapa suklaaperhosilla (alakuva)

*** Tumman moussen liivate voidaan sekoittaa esimerkiksi kahvitilkkaan.

*** Tämä kakku on suuri, riittää noin 30 henkilölle.

*** Herkutellaan hiljakseen jokaisesta lusikallisesta nauttien

PS: Pienempi (20-25 hlö) suklaamoussekakku syntyy laittamalla kuhunkin kerrokseen noin 200g suklaata, 3dl kermaa ja 2 liivatetta.