POHJA:
100g margariinia
0.75dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
* vaahdota rasva & sokeri. Lisää hyvin vatkaten kananmuna, viimeiseksi jauhot. Sekoita ja painele käsin tasaiseksi.
* Painele taikina voideltuun korkeareunaiseen vuokaan, esim irtopohjavuokaan. Painele reunataikina reunaa vasten noin 3-4 cm korkeudelle (riippuu tietenkin vuoan halkaisijasta).
TÄYTE:
Mustikoita maun mukaan
1prk maitorahkaa
1prk kermaviiliä
2dl kermaa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
½ sitruunan mehu
1,5tl vaniljasokeria
* Sekoita kaikki mustikoita lukuunottamatta kaikki täytteen aineet keskenään lusikalla. Kaada piirasvuokaan pohjan päälle mustikoita. Jos käytät pakastettuja mustikoita, voit pyöräyttää marjat kevyesti perunajauhoissa ennen käyttöä (sulamismehu ei vetistä niin paljon silloin piirasta)
* Kaada täyte mustikoiden päälle. Paista torttua tunnin ajan 175 asteessa.
Tämä torttu kun saa rauhassa jäähtyä ja asettua, niin se on todella mehukasta ja maukasta. Itse tykkään tästä ihan miltei jääkaappikylmänä :)
Kommentit