1249580792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POHJA:

100g margariinia

0.75dl sokeria

1 kananmuna

3dl vehnäjauhoja

* vaahdota rasva & sokeri. Lisää hyvin vatkaten kananmuna, viimeiseksi jauhot. Sekoita ja painele käsin tasaiseksi.

* Painele taikina voideltuun korkeareunaiseen vuokaan, esim irtopohjavuokaan. Painele reunataikina reunaa vasten noin 3-4 cm korkeudelle (riippuu tietenkin vuoan halkaisijasta).

TÄYTE:

Mustikoita maun mukaan

1prk maitorahkaa

1prk kermaviiliä

2dl kermaa

2 kananmunaa

1,5dl sokeria

½ sitruunan mehu

1,5tl vaniljasokeria

* Sekoita kaikki mustikoita lukuunottamatta kaikki täytteen aineet keskenään lusikalla. Kaada piirasvuokaan pohjan päälle mustikoita. Jos käytät pakastettuja mustikoita, voit pyöräyttää marjat kevyesti perunajauhoissa ennen käyttöä (sulamismehu ei vetistä niin paljon silloin piirasta)

* Kaada täyte mustikoiden päälle. Paista torttua tunnin ajan 175 asteessa.

Tämä torttu kun saa rauhassa jäähtyä ja asettua, niin se on todella mehukasta ja maukasta. Itse tykkään tästä ihan miltei jääkaappikylmänä :)