1247430167_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olin aikeissa tehdä "ohimennen" moussetortun keksipohjalla. Piti olla mustaherukkamousse & valkosuklaamousse. Torttu olikin lopulta myslipohjalle tehty karviais-valkosuklaatorttu.

Olin ihan varma, että meillä olisi ollut kaapissa ainakin kaksi paketta ruis-digestiveä eli taatusti aineet pohjaan. Ei ollut - mikä lie hiironen siellä oli käynyt... Murokaapissa oli mysliä - tällä kertaa Lidl'n Master Crumble, crunchy muesli with chocolate pices and hazelnuts. Siitä siis tein pohjan - muromysliä tehosekoittimeen, jotta pienenee hiutaleet ja päälle sitten noin 80g sulatettua margariinia. Painelin massan kelmutetun reunavuoan sisälle, ilman vuokan pohjaa.

Mustaherukoita luulin olevan pakastimessa, mutta kun ne sulatin, huomasin, että olivatkin punaisia pieniä karviaisia :D *hups* . Paseerasin ne siivilän läpi ja sekoitin melban kermavaahdon joukkoon ( n 3 dl). Makeutin tomusokerilla (tavallinen oli loppu) ja vaniljalla. Tähän laitoin liivatteeksi 3 liivakkoa, jotka sulatin kuumaan veteen ja kaadoin karviaiskerman joukkoon. Karviaismousse kumottiin myslipohjan päälle.

Valkosuklaamoussen tein Lidl'n liilasta valkosuklaapaketista - maku ehkä jopa latteampi kuin Pandan suklaasta tehdyssä moussessa. Kerman vaahdotin (n 3 dl), sulatin suklaan, lisäsin kuumaan veteen liotetut 2 liivatelehteä sulan suklaan joukkoon ja sekoitin liivate-suklaamassan kermavaahdon joukkoon. Kumosin valkosuklaamoussen nyt punaisen moussen päälle.

Sai tekentyä jääkaapissa yön yli. Päällä muutama pursotettu kukannuppu pursotettuna kermalla ohennetusta sitruuna-tuorejuustosta. Kokeilin huvikseni myös paria kuviosabluunaa ...