1245395742_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raikas ja herkullinen torttu!

POHJA:

150g margariinia

1,5dl sokeria

4 keltuaista

2dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1,5dl maitoa

* Vaahdota huolellisesti pehmyt margariini ja sokerit. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen. Lopuksi lisää keskeään sekoitetut kuivat aineet ja maito muorotellen seokseen. Levitä voidellulle leivinpaperille odottamaan marenkikuorrutusta.

MARENKI:

4 valkuaista

2 dl sokeria

* Vaahdota valkuaiset tukevaksi vaahdoksi ja lisää sokerit varovasti valutellen. Vatkaa, kunnes marenki on ilmavaa ja kiiltävää. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marenki kauniin ruskehtava.

Anna kypsän pohjan jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan. Levitä haluamasi täyte toisen puolen päälle ja nosta toinen puolikas kanneksi. Tässä on täytteenä reilusti kirpakkaa kotitekoista raparperihilloketta ja tomusokerilla ja vaniljalla maustettua kermaa. Päällä vielä pakastevadelmia tuoreiden puuttuessa...

HYVÄÄ JUHANNUSTA!