1238227445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain valmistaa rippijuhliin kakkuja, tässä niistä ensimmäinen.

Täytteinä on Lime-valkosuklaamousse ja vadelmamousse.

Lime-valkosuklaamousse:

2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
2 levyä Lime-Lemon valkosuklaata (Fazer)
noin 2 rkl Lemon Curd tahnaa
5 liivatelehteä
tilkka vettä

* Vaahdota munat ja sokeri, vatkaa kerma vaahdoksi, sulata suklaa. Liuota tilkkaan kiehuvaa vettä sulatetut liotetut liivakot. Yhdistä munasokerivaahto, sula suklaa ja Lemon curd, nostele joukkoon kermavaahto ja valuta nauhana liivatteet mukaan.

Vadelmamousse

2 dl Vispiä
½ prk rahkaa
n 1 dl ranskankermaa
200 g naturell tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 vadelmia soseutettuna
6 liivatelehteä

* Vaahdota kerma. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Lisää seokseen nauhana vesitilkkaan liotetut liivakot ja nostele lopuksi kermavaahto seokseen.

Kakku on kasattu kelmutettuun kakkuvuokaan, ensin kansi pohjalle, kostutus (vaniljamaito), valkosuklaamousse, keskikerros + kostutus, vadelmamousse ja pohja + kostutus. Kelmu vielä reunoilta päälle ja jääkaappiin hyytymään esim yön yli.

Pursotukset Vispiä, keskellä marsipaanista ristikoriste.

1238227528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e