1233849371_DSC_0152.JPG

Tällaisia torttuja tuli tänä vuonna...

TAIKINA

200g margariinia

1 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl ruokokidesokeria

2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 dl mantelijauhoa

7-8 Diggestiveä murustettuna (n 2 dl)

hiukan alle desi Vispiä.

KOSTUTUSLIEMI

vettä, ruokokidesokeria & Amarettoa kiehautin ja annoin hiukan jäähtyä.

PÄÄLLE vadelmamarmeladia & tomusokeri-vesi -seosta 

Ensin koneessa vaahdotetaan sokerit ja margariini, lisätään kananmunat yksitellen ja sitten jauhot ja leivinjauheet. Viimeiseksi joukkoon lisätään mantelijauhot ja keksinmurut vuorotellen kerman kanssa.

Laitetaan vuokiin sopiva määrä taikinaa ja vadelmahilloa laitoin pursottamalla tortun sisälle. Uuniin 200 asteeseen, kunnes nätin värisiä ja kypsiä.

Ennen torttujen jäähtymistä kostuta ne kostutusliemellä. Eli heti paiston jälkeen! Kostuketta saa olla mielestäni ihan reilusti ja se on helppo levitellä paperivuuassa olevaan torttuun pullasudilla tuputtamalla. Jos paistat tortut oikeissa runebergin vuuissa, niin koko leivoksen voi upottaa kostuusliemeen.

Kun tortut on jäähtyneitä, päälle vielä vadelmahilloa ja tomuokeri-vesi-seoksesta rinkula ympärille.

1233849960_DSC_0157.JPG

Toisen satsin taikinaa paistoin piirasvuuassa. Hyvin mahtui siihen :)