1233122086_DSC_0058.JPG

Nämä ovat hyvä vaihtoehto perinteisille "Tuulamon torttu"-  tai "Mokkapala" leivonnaisille. Usein mokkapaloissa jää kaipaamaan joko tuplasatsia kuorrutetta tai vaihtoehtoisesti tiettyä särmää makuun. Nämä suklaapalat tarjoavat sellaista kivaa syvyyttä makuun tuhdimman, suklaasta tehdyn kuorrutuksen ansiosta.

150 g margariinia
4 munaa
3½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 prk suklaavanukasta

Sulata margariini ja sen jäähtyessä vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen voisulan ja suklaavanukkaiden kanssa.

Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paistele kypsäksi 175 asteessa, noin 20-25 minuuttia. Jäähdytä huolellisesti. (pohja meheytyy kivasti säilyttämällä viileässä yön yli ennen kuorrutteen levitystä)

Kuorrutus:

300 g laktoositonta suklaata

125 g margariinia

Sulata paloiteltu suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa tasaiseksi. Levitä suklaaseos pohjalevyn päälle ja anna kuorrutteen asettua ennen leikkaamista paloiksi.