1576534.jpg

Pohja
1 pkt  Digestiveä tms
n. 50 g margariinia / voita

Täyte
3 dl vettä
2 dl sokeria
3 munaa
4 rkl Maizenaa
1 dl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
50 g voita
5 liivatelehteä
1/2 dl Sitruslikööriä tai vast. määrä esim kermaa
1 prk (200 g) Hovi kevyt maustamatonta
2 dl kuohukermaa

Lakuraidoitus
1 dl valmista lakukastiketta (esim. Pirkka)
1 liivatelehti

Murskaa keksit esim pakastepussissa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pohjusta irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla ja levitä muruseos pohjalle. Laita jääkaappiin viilentymään.

Sekoita kattilassa vesi, sokeri, munat, Maizena ja sitruunamehu. Kuumenna seosta, kunnes kiisseli sakenee, mutta älä keitä! Lisää kiisseliin hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.

Liota liivatelehtiä (kaikki 6 kpl) kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota 5 kpl kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivate, likööri, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.

Liuota lakuraidoituksen liivatelehti kuumaan vesitilkkaan ja sekoita se lakukastikkeeseen. Kaada lakuseos ohuena nauhana ympäri kakkua ja marmoroi pinta esim. pikkulusikan varsiosalla. Peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.