1576522.jpg

 Kotikutoisimmillaan ovat parhaimmillaan, epämääräisen pyöreähköjä, joita päällystää kultainen hunaja ja kanelisade.

OHJE:

1 pss kuivahiivaa

225 g lämmintä vettä

200g vehnäjauhoja

ripaus suolaa

****

Kasviöljyä paistamiseen

juoksevaa hunajaa

kanelijauhetta

 

1. Sekoita jauhot, kuivahiiva & suola. Lisää joukkoon lämmin vesi ja sekoita seos puuromaiseksi tasaiseksi seokseksi. Anna kohota rauhassa noin tunnin ajan.

2. Kuumenna öljy paistamista varten. Hyvä mittari on esim se, että öljyyn painetusta puutikusta irtoaa pinnalta pieniä kuplia.

3. Pudota öljyyn teelusikallinen taikinaa, niin monta pallukkaa, kuin kattilaan mahtuu. Paistuvat kauniin ruskeiksi ja pullostuvat somiksi palloiksi. Käännä, kun pinta on saanut väriä.  Jos laitat enemmän taikinaa kerrallaan, lukumadesit jäävät litteämmiksi. Teelusikka on siis hyvä mitta, vaikka pieneltä määrältä aluksi näyttääkin.

4. Nosta pallot pois öljystä, valuta talouspaperin päällä turha öljy pois. Valuta päälle juoksevaa hunajaa makusi mukaan ja pölläytä lukumadesien päälle vielä ripaus jauhettua kanelia.

Parhaimmilta maistuvat vielä hiukan lämpiminä, rouskuvina ja rapeina :)