661182.jpg

300 g kiinteitä kesäkurpitsoita (noin 1,5 - 2 kpl koosta riippuen)
suolaa
1 reilu sipuli
4 korppua/korppujauhetta vastaava määrä)
50g Emmentalia raasteena
2 munaa
½ persiljanippu
1 oksa tuoretta minttua
valkopippuria jauheena
Auringonkukkaöljyä uppopaistamista varten

1 Huuhdo ja raasta kesäkurpitsat hienoksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen suola ja anna mehustua noin 10 min. Valuta neste pois. Kuori ja raasta sipuli hienoksi, sekoita kesäkurpitsaraasteeseen ja purista lävikössä vielä nestettä pois.

2. Jauha korput tai lisää valmis korppujauho raasteen joukkoon, lisää myös juustoraaste. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset raasteeseen ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää raasteeseen keltuaisen ohella myös kaikki loput mausteet.

3. Nostele valkuaisvaahto raasteen joukkoon varovasti. Kuumenna öljy ja uppopaista kuumassa öljyssä noin 1 teelusikallisen kokoinen määrä taikinaa / pallero. Paista, kunnes pallerot saavat kaunista väriä pintaan. Valuta hetki talouspaperilla ja syö mahdollisimman pian.

 Kommentti: JUUSTOSTA täytyy sanoa, että oikeast näihin käytetään kreikkalaista Kefalotiri-juustoa, jota saa Suomesta vain harvoin. Itse sain tehtyä nämä vielä Ateenan tuliaisena tuodusta aidosta Kefalotiristä :) Ovat tosi hyviä! Lapsetkin söivät hyvällä halulla siihen saakka, kunnes paljastin palleroiden sisältävän kesäkurpitsaa... Maustuvat vaikka grillipihvien ja salaatin kanssa.